Entertainment

Actorul Marcel Iureș, despre perioada pandemiei. „În general, mie mi-a priit, deși e la modă să fii victimă”

Marcel Iureș este unul dintre cei mai respectați și admirați actori din România, cu zeci de roluri interpretate pe scenele din întreaga lume, trei Premii UNITER şi apariţii numeroase în producţii cinematografice de succes.

El este invitat la „Rețeaua de idoli” de luni, 30 noiembrie, de la ora 21:00. Acesta a vorbit despre film, teatru, Hollywood, dar şi despre pandemie și funcții publice. Marcel Iureș a mărturisit cum și-a petrecut această perioadă de pandemie.

„Învăț. Am intrat într-un program de citit și recitit, stau
mult de vorbă cu prieteni. Citesc mult și fac planuri. În general, mie mi-a
priit perioada asta, deși e la modă să fii victimă.

Mi-a priit pentru că am revenit la felul meu de viață –
încet, ușurel, nu avem unde să ne grăbim… Ceea ce ne surprinde este greșeala
în care am trăit acceptând toată prefăcătoria consumismului și a vitezei. În
teatru trebuie să stai, să lași să se dospească o idee”, a declarat Marcel
Iureș.

Marcel Iureș a primit propunerea de a părăsi România, însă a refuzat și a dezvăluit și de ce a decis asta.

„Nici nu m-am gândit. Când mi-au propus, le-am spus că vin oricând, dar asta nu înseamnă că voi rămâne vreodată definitiv. Ce însemna să stau în Los Angeles? 17-18 ore/ zi în interviuri la toate studiourile.

Așa se fac milioanele, fără să ai garanții. Nu asta era problema, problema mea era că aveam de crescut un copil aici. Aveam 43 de ani atunci, nu mai eram un puști.

Ca să aleg între ceva ce am și care are nevoie de mine și ceva ce e posibil să se întâmple, trebuie să fii nebun să alegi altfel. Era evident, nu aveam la ce să meditez”, a mai adăugat acesta.

Cine este Marcel Iureș

Actorul este preşedintele Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele celei de-a doua scene independente de teatru din România.

Recunoscut pentru valoarea sa şi în străinătate, Marcel Iureș și-a început cariera internaţională după turneul din 1994, susţinut în Marea Britanie cu spectacolul „Richard al III-lea”, în regia lui Mihai Măniuţiu. Deşi a primit numeroase oferte de la diferite teatre britanice, le-a refuzat, pentru a se dedica teatrului românesc.

A acceptat însă colaborări la Hollywood şi a jucat alături de Brad Pitt, Antonio Banderas şi Tom Cruise, în „Interviu cu un vampir“ (1994), a fost coleg de platou cu Tom Cruise la filmările pentru „Misiune imposibilă“ (1996).

 Au urmat roluri mari în „The Peacemaker“ (1997, cu George Clooney şi Nicole Kidman) şi „Hart’s War“ (2002, cu Bruce Willis şi Colin Farrell) și a apărut și în megahitul de box-office „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii“.

A avut ocazia să lucreze şi cu marele regizor Francis Ford Coppola, în „Youth Without Youth“ (2007), iar în ultimii ani l-am putut vedea pe micul ecran, în serialele „Strike Back“ (2013), „Crossing Lines“ (2013-2014) şi „The Game“ (2014).

Hits: 0

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close