ȘtiriȘtiri România

Cazanciuc, mesaj către ministrul Afacerilor Interne şi cel al Justiţiei: „Nu daţi foc ţării folosind clanurile interlope”

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, recomandă miniştrilor Justiţiei şi de Interne, Cătălin Predoiu şi Marcel Vela să vină în Parlament cu politici publice pornind “de la zonele vulnerabile ale societăţii”, cu legi care îi protejează pe români, transmite Agerpres.

“Băieţi, nu daţi foc ţării folosind clanurile interlope şi semănând panica în rândul populaţiei pentru a justifica tot felul de iniţiative normative, ci, dacă aveţi un dram de patriotism, fiţi oneşti şi veniţi în Parlament cu o analiză naţională de riscuri şi ameninţări, cu politici publice pornind de la zonele vulnerabile ale societăţii, cu legi care îi protejează cu adevărat pe români!”, a scris vineri Cazanciuc pe Facebook.

Cazanciuc le atrage atenţia celor doi miniştri că “ţinutul la sertar al unor date relevante despre fenomenul crimei organizate doar pentru a arăta unii altora muşchii la un moment dat şi nu pentru a pune la punct un mecanism integrat de protejare a populaţiei”, nu are cum “să îi ţină de partea poporului!”.

Nu vă e teamă de patrioţii din umbră care, la un moment dat, se vor sătura să muncească în gol şi vor spune public adevăratele mize ale prea deselor scandaluri cu interlopii, din ultima perioadă?

Robert Cazanciuc:

“Ce modificări ale legilor justiţiei din ultimii 2-3 ani v-au împiedicat să propuneţi măsuri care să combată proliferarea clanurilor interlope? V-a împiedicat cumva avizul CSM la numirea procurorilor şefi? Ce s-a întâmplat cu cei 290 de ofiţeri adăugaţi schemei DIICOT printr-o lege promovata de PSD? Au fost trimişi să penetreze clanurile interlope? Au fost trimişi la specializare în SUA, Israel, Marea Britanie, Olanda pentru a învăţa să investigheze mai bine cine şi cum finanţează clanurile interlope, traficul de persoane, traficul de droguri? Este cumva funcţional sediul DIICOT alocat în guvernarea PSD? “, a adăugat Cazanciuc.

Hits: 0

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close