EntertainmentStiri Mondene

Codin Maticiuc a donat bani pentru o școală din Africa. Povestea emoționantă făcută publică de actor. „Erau până la 80-90 de copii într-o clasă”

La începutul acestui an, Codin Maticiuc a ales să plece într-o altfel de vacanță. A renunțat la plajele din Maldive sau Dubai și a ales Africa, unde a avut parte de o experiență pe care nu o va uita curând. Actorul a povestit totul pe contul de socializare.

„Şcoală africană

În timp ce ma aflam în Ngorongoro am cerut celor de la hotel să mă ducă în cel ma apropiat oraş.

Pentru mine asta este experienţa reală a locurilor unde merg. Un oraş de o dimensiune medie sau mică, fără obişnuinţa turiştilor. M-am plimbat prin târguri şi pe străzile lui. Am căutat şi am găsit o şcoală.

Singura şcoală din Karatu are 1.800 de copii. Toţi în uniformă, toţi extrem de curaţi. Unii creştini, unii musulmani, alţii păgâni. Împreună.

L-am contactat pe director şi am făcut o donaţie pentru şcoală ca să poată termina o clădire nouă. Doar anul acesta s-au înscris 300 de copii noi în clasa întâi. Directorul mi-a făcut un tur complet al scolii.

Am cunoscut multi copii, erau până la 80-90 de copii într-o clasă. Extrem de educaţi, cuminţi şi sociabili.

Au fost, probabil, cele mai frumoase momente petrecute în Africa”, a dezvăluit el în mediul online. În Tanzania, Codin Maticiuc a vizitat şi triburile Masai. A povestit despre modul lor de viaţă.

“Triburile Masai le poţi vizita când eşti în zona Ngorongoro pentru că ei locuiesc în colibe în jurul craterului, aşezări extinse până spre Serengeti.

Cândva au locuit şi acolo, dar acum rezervaţia nu îi mai tolerează, deşi primitivitatea este în armonie cu animalele sălbatice.

Crescători de capre şi vaci, cei din triburile Masai practica poligamia, un bărbat poate avea oricâte neveste atât timp cât îşi permite. Bărbaţii mănâncă doar carne şi beau lapte cu sânge.

Da, aţi citit bine. Este foarte interesant de vizitat această civilizaţie primară şi va sfătuiesc sa nu mergeţi la satul în care vor cei de la hotelul vostru să vă ducă. Alegeţi-vă unul mai departe de Ngorongoro, către Serengeti, un sat mai puţin obişnuit cu turiştii”, povestește Codin Maticiuc.

Hits: 0

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close