EntertainmentMuzică și Filme

Comitetul „secret” care alegea nominalizații la Grammy, desființat după scandalurile din ultima perioadă

Organizatorii premiilor Grammy au decis să desființeze comitetul „secret” care îi alegea până acum pe artiștii incluși pe lista nominalizaților, după ce mai mulți muzicieni au denunțat lipsa transparenței și alte nereguli, informează News.ro, care citează AFP.

În consecință, nominalizații pentru ediția 2022 a premiilor industriei muzicale americane vor fi selecționați prin vot de ansamblul celor peste 1.000 de membri ai Recording Academy, și nu de comitetul de experți anonimi, format din 15-30 de membri.

Controversele legate de nominalizări

Academia a anunțat că schimbările reflectă angajamentul premiilor Grammy de „a evolua odată cu peisajul muzical și de a se asigura că regulile și liniile directoare sunt transparente și corecte”. Totuși, numărul categoriilor pentru care este posibil votul este redus.

Grammy va recompensa de-acum înainte și muzica latino-americană, și muzica lumii, ajungând la un total de 86 de categorii.

Schimbarea de atitudine de la Grammy vine ca urmare a acuzațiilor de „corupție” aduse în noiembrie de cântărețul canadian The Weeknd. Starul R&B a fost unul dintre artiștii uitați la ediția din 2020, în ciuda succesului său comercial. El a anunțat că nu va mai permite casei sale de producție să îi înscrie muzica în cursa pentru premiile Grammy.

Tot în 2020, Deborah Dugan, prima femeie PDG din istoria Recording Academy, a fost concediată pentru „deficiențe și eșecuri” în gestionarea organizației. Ea acuzase Academia de discriminare, hărțuire sexuală și nereguli în ceea ce privește voturile pentru premiile Grammy. De asemenea, fostul cântăreț de la One Direction, Zayn Malik, a criticat comitetul care a făcut nominalizările anul trecut.

Președintele interimar al Academiei, Harvey Mason Jr., a afirmat că aceasta a cunoscut în ultimul an „transformări și schimbări fără precedent”. Este acum vorba despre „o nouă Academie”, care are vocația de „a răspunde nevoilor comunității muzicale”, a asigurat el.

Hits: 0

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close