Copilărie, iartă-mă c-am vrut să fiu om mare!

Acum 20 de ani, majoritatea dintre noi ne spălam pe cap la lighean, beam ceai de tei la micul dejun, cules și uscat de noi înșine, și mâncam pâine cu margarină. La prânz, ciorbă cu orice era ea — și ne ținea de foame, iar seara lapte fiert în ceaunul de la mămăligă. Portocale doar de Crăciun și ca pachet la școală, un măr sau ou ochi între două felii de pâine și gata sandwich-ul!
Vacanța de vară era la bunici, la țară, unde ajutam la cules și curățat porumb, la scos fasolea de pe păstaie, la dat de mâncare la porci și găini, cu bunicii, și mâncam în curte la umbră, cu muștele roind în jurul capului!
Umblam cu o singură pereche de ghete toată iarna și ne îmbrăcam din piață.
Mâncam gogoșile făcute de bunici.
Noaptea, după ce adormeau părinții, furam cornulețele cu gem sau cozonacii care erau pregătiți pentru zilele de sărbătoare.
Duminica mergeam toți la biserică să ne împărtășim! Bâlciul era cea mai mare “fiestă” din acele timpuri.
“Distracția” noastră în timpul liber însemna joaca pe uliță, cu frunzele ținând loc de bani; seturi de cești din plastic, imaginându-ne că e cafea; țară-țară, vrem ostași; coarda… Doamne, ce copilărie am avut!
Acum, la sfârșit de 2022, nu mâncăm ardei umpluți seara, pentru că au orez și-s carbohidrați!
Viața trece pe lângă noi, visând la vacanțe în Malibu, Tenerife, Dubai și ore extra de mers la sală sau stat pe Facebook! Ne declarăm iubirea pe Facebook, iar în realitate, abia ne băgăm în seamă…
Toți suntem corecți, deștepți si frumoși, iar live-urile sunt la modă! Copiii din ziua de azi nu vor avea niciodată amintirile noastre!
— Copilărie, iartă-mă c-am vrut să fiu om mare!
Cei care am trăit acele vremuri, avem ce povesti. Asa ne-a fost copilăria și tare frumoasa a fost, cu toate lipsurile ei…

Sursa : Tu stiai ca? Facebook

Hits: 143

Lasă un răspuns

Back to top button
Radio Pro Mix - Un Altfel De Radio!