Vezi filme noi subtitrate 2019 2020
EntertainmentMuzică și Filme

Cum să te bucuri de o experiență cinematografică de excepție în propria casă (PUBLICITATE)

Tehnologia audio și cea vizuală s-au îmbunătățit semnificativ în ultimii ani, ceea ce ne oferă posibilitatea de a crea o sală de cinema în propria locuință.

După ce sălile de spectacol și cinematografele au fost închise o perioadă îndelungată ca urmare a restricțiilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, fiecare dintre noi a încercat să găsească soluții alternative pentru a se bucura în continuare de produsele culturale. Platformele de streaming video, transmisiunile online pe rețelele sociale, proiecțiile și spectacolele în aer liber au fost pentru mulți variantele care le-au permis să se bucure în continuare de actul cultural. Și pentru că imaginea și sunetul contează în timpul vizionării unui film sau a unei spectacol de teatru, mulți și-au transformat camera de zi într-o sală de cinema.

Iată cum să te bucuri de filme de excepție la tine acasă:

Sunetul și imaginea sunt esențiale

Pentru a te bucura de o experiență cinematografică de excepție, nu este neapărat necesar să investești în dispozitive de ultimă generație. Dacă te numeri printre cei care nu au televizor în casă și obișnuiesc să urmărească filmele pe computer, ar fi bine să verifici ofertele de placi video pc, pentru a obține un ecran cu iluminare potrivită, precum și reflexii și umbre autentice. Pe scurt, realism la cote înalte.

În schimb, dacă spațiul din locuință îți permite să reamenajezi o cameră și să o transformi într-o sală de cinema, vei avea nevoie de un televizor de mari dimensiuni sau de un proiector.

Totodată, sunetul este extrem de important pentru a avea o experiență cinematografică veritabilă. De aceea, ar trebui să adaugi pe lista de cumpărături un sistem de sonorizare profesional. 

Confortul trebuie să primeze

Pentru a egala experiența dintr-o sală de spectacole, confortul trebuie să reprezinte o prioritate în procesul de amenajare. Scaunele, fotoliile sau canapeaua pe care le alegi pentru sala de cinema de acasă trebuie să fie cât mai confortabile cu putință. Vestea bună este că există multe opțiuni pe piață, din care poți alege obiectele de mobilier care îți sunt pe plac. În momentul achiziționării, este ideal să ții cont dacă vrei ca sala de cinema să fie una intimă ori una în care să poți organiza seri tematice împreună cu prietenii. În funcție de aceste aspecte, poți alege scaune care să le imite pe cele din cinematografe, pentru o seară cu prietenii, ori o canapea pe care să stai împreună cu familia.

Experiența culinară nu trebuie ignorată

Atunci când mergi într-un cinematograf, popcornul, chipsurile și răcoritoarele întregesc experiența artistică. A devenit un obicei, în toate colțurile lumii, ca atunci când vezi un film într-o sală de cinema să incluzi în bilet și câteva gustări. De aceea, dacă vrei cu adevărat să trăiești acasă senzația dintr-o sală de cinema, trebuie să pregătești, înainte de începerea filmului, gustările specifice pentru astfel de activități. Iar pentru serile tematice, mâncarea poate fi aleasă în funcție de producția cinematografică din program. Un film indian poate fi o bună ocazie de a încerca bucătăria din această zonă a lumii, în timp ce filmele turcești sunt potrivite pentru a încerca baclavalele.

Crearea unei săli de cinema acasă este o modalitate excelentă de a evita aglomerările urbane și a te proteja de Covid-19. Pe de altă parte, îți oferă posibilitatea de a viziona filme la orice oră din zi și din noapte. Astfel, nu va mai trebui să îți faci probleme că, din cauza programului încărcat, nu vei reuși să ajungi într-o sală de cinematograf.

Sursă foto: Monkey Business Images/ Shutterstock

Hits: 5

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close