EntertainmentMuzică și Filme

Cunoscute filme cu Charlie Chaplin, restaurate în 2K şi 4K, urmează să fie lansate în cinematografe din toată lumea

Charlie Chaplin se va vedea din nou pe marile ecrane. Unele dintre cele mai cunoscute filme mute ale celebrului actor au fost restaurate în 2K şi 4K și vor fi lansate în cinematografe de pe tot globul. Asta cu ocazia împlinirii a 100 de ani de când Charlie a regizat şi a interpretat rolul principal în „The Kid”, primul său lungmetraj, informează vineri Reuters, citată de Agerpres.

Printre filmele restaurate în 2K și 4K de compania franceză mk2, în colaborare cu distribuitorul internaţional Piece of Magic, se află pelicule clasice din filmografia lui Charlie Chaplin, precum „The Gold Rush”, „City Lights”, „The Circus”, „Modern Times” şi „The Great Dictator”.

În toamna acestui an, copia restaurată a filmului ”The Kid” va fi lansată în Franța, a anunțat companiei mk2, într-un comunicat. De asemenea, Piece of Magic va colabora cu reţeaua sa de difuzori, dar şi cu parteneri de distribuţie ai mk2, pentru a lansa acel film, alături de alte pelicule, în peste 50 de ţări şi teritorii.

Ni se pare potrivit ca în acest an, în parteneriat cu Piece of Magic, să îl readucem pe Chaplin în cinematografele din lumea întreagă şi să continuăm să conservăm moştenirea operei sale, celebrându-i modernitatea şi emoţiile care au rezistat până în zilele noastre.


Directorul executiv al companiei mk2, Nathanael Karmitz:

Directorul a mai subliniat că, în 1921, ”The Kid” a confirmat ”statutul de star al lui Chaplin şi talentele lui extraordinare în arta cinematografică”.

Cele două companii au anunţat că vor exista noi afişe şi noi trailere „concepute pentru publicul contemporan”, pentru a marca această aniversare specială.

Foto: Hepta

Hits: 0

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close