EntertainmentStiri Mondene

Detalii din viața sopranei Felicia Filip. Ce nu știa nimeni despre aceasta. “Prin muzică fac rugăciune lui Dumnezeu”

Cunoscuta soprană Felicia Filip este invitata Danielei Zeca-Buzura la “Mic dejun cu un campion” în ediția de sâmbătă, 21 noiembrie. A cucerit scenele din Londra, Viena, Barcelona, Toronto și Opera Regală din Wallonie, Bruxelles, iar la debutul său presa occidentală a numit-o “noua regină a Traviatei”.

“Prin muzică putem să liniștim orice lucru ce pare împotriva firii”, sunt primele cuvinte ale sopranei Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, conf. univ. dr. la Facultatea de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Valahia, din Târgovişte.

Supranumită „Filipissima”, ca o recunoaştere a celebrităţii şi excelenţei profesionale, Felicia Filip s-a făcut remarcată atât pe scenele din România cât şi pe cele mai prestigioase ale mapamondului.

Optimistă şi energică, cu multă încredere în propriile forţe şi în destinul său ca om şi ca artist, ea a avut puterea de a traversa, cu graţie, atât succesul, cât şi momentele mai puţin faste ale vieţii.

“Eu mă rog cântând. Prin muzică fac rugăciune lui Dumnezeu. Căci El m-a înzestrat. Muzica m-a vindecat de multe rele, de frică, de neprieteni, de trac”, mărturisește soprana.

“Mă întorc de fiecare dată acasă, pe scenele din ţara mea”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Felicia Filip. “Pentru mine, acasă este aici, indiferent de ce am trăit prin alte părţi ale lumii.

Pentru cariera şi performanţa sa profesională, Felicia Filip a fost inclusă în antologia “Divine Divas” de Andre Segond, care a consemnat contribuţia celor mai importante 300 de soliste ale teatrului liric mondial.

Mai mult, artista s-a reinventat alături de formaţia Iris, cu care a susţinut concerte foarte prizate de public şi cu care a scos primul album de rock-simfonic din România, “Athenaeum”, urmat de “Iris 30 de ani: Cei ce vor fi” (2007).

Hits: 0

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close