EntertainmentMuzică și Filme

Trini Lopez, cântărețul și actorul care a jucat în “The Dirty Dozen”, a murit de COVID-19, la 83 de ani

Cântărețul, chitaristul și actorul american Trini Lopez a murit, marți, la 83 de ani, în urma complicaţiilor cauzate de COVID-19, scrie revista Variety, citată de News.ro.

Trista veste a fost anunțată de Joe Chavira, colegul de scenă și partener de afaceri a celui care a fost Trini Lopez. “Trini a murit, după ce a încercat să se lupte cu boala”, a spus Chavira.

Cei doi tocmai finalizaseră melodia “If By Now”, care avea ca scop strângerea de fonduri pentru cumpărarea de alimente în folosul persoanelor vulnerabile pe timpul pandemiei de coronavirus.

Actor cunoscut pentru rolul interpretat în filmul “The Dirty Dozen”, de Robert Aldrich, Trinidad López III s-a născut în Dallas (Texas, SUA) într-o familie de origine mexicană.

Lopez a început să cânte în trupe de la vârsta de 15 ani, în 1958, grupul său Big Beats semnând cu Columbia Records după ce a înregistrat cu producătorul lui Buddy Holly, Norman Petty.

Trini Lopez a semnat solo cu King Records, pentru care a lansat o serie de single-uri fără succes însă şi a părăsit compania în 1962. A semnat pentru o rezidenţă în clubul de noapte  PJ’s din Los Angeles, unde Frank Sinatra l-a văzut într-un show. Impresionat, Sinatra l-a determinat să semneze cu Reprise Records în 1963.

În acel an, albumul său de debut “Trini Lopez at PJ’s”, care include un cover al melodiei “If I Had a Hammer”, a fost un succes, ajungând în mai multe topuri din multe ţări şi Nr. 3 în Statele Unite.

Un alt album live a urmat, apoi melodii celebre în următorii şapte ani, printre care: “Lemon Tree”, “I’m Comin’ Home, Cindy”, “Sally Was a Good Old Girl”, “Michael”, “Gonna Get Along Without Ya’ Now” şi “The Bramble Bush”.

FOTO: EPA

Hits: 27

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close