Diavolul a apărut la trei călugări și le-a spus

Diavolul a apărut la trei călugări și le-a spus: “Dacă v-aș da puterea de a transforma ceva în trecut, ce ați transforma?
Primul dintre ei, cu o mare fervoare apostolică, a răspuns: “Te-aș împiedica să-i faci pe Adam și Eva să cadă în păcat, astfel încât omenirea să nu se îndepărteze de Dumnezeu.
Cel de-al doilea, un om plin de milă, i-a spus: “Te-aș împiedica pe tine însuți să te îndepărtezi de Dumnezeu și să fii condamnat pentru totdeauna”.
Al treilea dintre ei a fost cel mai simplu și, în loc să-i răspundă ispititorului, a îngenuncheat, și-a făcut semnul crucii și s-a rugat, zicând: “Doamne, scapă-mă de ispita a ceea ce ar fi putut fi și nu a fost.
Diavolul, scoțând un strigăt strident și tremurând de durere, a dispărut. Ceilalți doi, surprinși, l-au întrebat: “Frate, de ce ai reacționat așa?
El a răspuns: “Nu este cazul să dialogăm niciodată cu inamicul.
Interesul lui Satana nu a fost să ne testeze virtutea, ci să ne prindă în trecut, astfel încât să neglijăm prezentul, singurul moment în care Dumnezeu ne dă harul Său și putem coopera cu el pentru a împlini voia Sa”.
Dintre toți demonii, cel care îi prinde cel mai mult pe oameni și îi împiedică să fie fericiți este cel al “ceea ce ar fi putut fi și nu a fost”. Trecutul este lăsat la mila lui Dumnezeu, iar viitorul la Providența Sa. Doar prezentul este în mâinile noastre. “Trăiește acum”…

Hits: 37

Lasă un răspuns

Back to top button
Radio Pro Mix - Un Altfel De Radio!