Persoanele care fumeaza un pachet de tigari pe zi beau, practic, o ceasca de gudron pe an.Tu stiai ca?

– Persoanele care fumeaza un pachet de tigari pe zi beau, practic, o ceasca de gudron pe an.
– Oamenii sunt singurele animale capabile sa traseze o linie dreapta.
– ADN-ul unui om contine 80.000 de gene.
– Asa cum amprentele digitale sunt unice, amprenta limbii fiecarei persoane este diferita fata de celelalte.
– Un adult are mai putine oase in organism decat un copil. Ne incepem viata cu 350 de oase dar, pentru ca anumite oase se unesc in timpul cresterii, la maturitate mai avem doar 206
– Chiar daca nu este la fel de sensibil precum cel al unui caine, nasul uman poate percepe pana la 50.000 de mirosuri diferite.
– Acizii digestivi prezenti in stomacul uman sunt atat de puternici incat pot dizolva zincul si coroda otelul. Din fericire pentru noi, celulele din mucoasa gastrica a stomacului se innoiesc la maxim 3-4 zile, nelasand timp acizilor sa le dizolve.
– Un plaman uman contine peste 300.000 de milioane de vase capilare. Daca aceasta ar fi puse cap la cap, s-ar intinde pe o distanta de 2400 de kilometri.
– Testiculele unui barbat produc 10 milioane de spermatozoizi in fiecare zi – suficient pentru ca acesta sa poata repopula planeta in doar sase luni.
– Oasele umane sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de marimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone – de patru ori mai mult decat poate suporta betonul.
– Cel mai mare organ al corpului uman este pielea. Ea poate acoperi, in cazul unui adult, o suprafata de 1,9 metri patrati. De asemenea, in timpul vietii unui om, acesta pierde pana la 18 kilograme de piele moarta.
– Un om consuma, in medie, 50 de tone de mancare si bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vietii.
– O picatura de sange are nevoie de numai 30 de secunde pentru a face un circuit complet al corpului uman.
– Ovarele contin aproximativ jumatate de milion de ovule. Cu toate acestea, doar 400 dintre ele vor avea ocazia de a da nastere unei noi vieti.
– Viteza cu care aerul este eliminat in timpul unui stranut este de cel putin 160 de kilometri pe ora.
– In timpul unei vieti, un om poate produce pana la 24.000 de litri de saliva, suficient cat pentru a umple doua piscine olimpice.
– Capul unui copil cantareste cat un sfert din greutatea corpului acestuia. La maturitate, capul reprezinta doar a opta parte din greutatea trupului.

Sursa : Tu stiai ca? Facebook

 

Hits: 44

Lasă un răspuns

Back to top button
Radio Pro Mix - Un Altfel De Radio!