Puțină lume știe că personajul Popeye Marinarul a existat cu adevărat

“Puțină lume știe că personajul Popeye Marinarul a existat cu adevărat. Pe numele lui real Frank “Rocky” Fiegel, acesta s-a născut în Polonia în anul 1868. A emigrat cu familia în America unde, în 1887 s-a înrolat în marină. După lăsarea la vatră, acesta s-a angajat ca om de ordine la Taverna Wiebuschs, în orașul Chester din Illinois. Avea reputația de mare bătăuș, într-o altercație alegându-se cu un ochi deformat, de aici și porecla de “pop-eye”. Îi plăcea să fie în preajma copiilor, ținea tot timpul pipa într-un colț al gurii și le povestea acestora pățaniile din tinerețe. Deseori se lăuda cu forța lui fizică și susținea sus și tare că spanacul este alimentul care îl face invincibil.
Creatorul personajului Popeye, Elzie Crisler Segar, s-a născut în Chester și a fost unul dintre copiii care au avut privilegiul să asculte “live” poveștile fostului marinar.
Olive Oyl a existat și ea cu adevărat. Pe numele ei real Dora Paskel, aceasta deținea un aprozar în Chester iar din scrierile lui Segar aflăm că aceasta se îmbrăca exact ca și personajul Olive.
Segar a păstrat legătura cu Frank, ajutându-l cu bani până la moartea acestuia, în 1947″.

Sursa : Tu stiai ca? Facebook

Hits: 36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Radio Pro Mix - Un Altfel De Radio!